IC Login

Historik

Version 1.1 (2001-09-09) Version 1.1 innehåller lite bättre konfigurationsdialoger och lite färre buggar. Beroendet av en mfc42.dll av version 4.21 eller senare är bortplockat. Största ändringen är att programmet är på svenska om du använder ett svenskt OS. Det finns även stöd för att köra från ett script. Inget avancerat stöd men det går.

iclogin.exe -login loggar in och avslutar utan att visa någon dialog.
iclogin.exe -logout loggar ut på samma sätt.

Lösenordsrutan är nu låst på riktigt för de som verkligen inte vill veta sitt lösenord. Programmet är aningen snabbare (knappt mätbart) och har mer avancerad loggningsmöjligheter.

IC Login finns numera på Source Forge vilket inte innebär några nya funktioner i programmet men betyder att det nu finns forum för att rapportera buggar, nya önskemål osv. Man kan även få tillgång till den allra senaste källkoden.

iclogin1.1.exe (124 KB) - programmet direkt
iclogin1.1.zip (34 KB) - programmet zippat

Version 1.0 (2001-05-23) Version 0.6 fungerade förvånansvärt smärtfritt vilket är varför det inte kommit någon ny version på fem månader. Min tanke var att samla ihop några buggfixar och sedan släppa 1.0, men eftersom buggarna lyste med sin frånvara så blev det inte så.
I alla fall så kommer nu äntligen en 1.0, fast med små förändringar för de flesta. De som kommer att glädjas mest är de som haft problem med att programmet försökt logga in gång på gång i tron att inloggningen misslyckats fast allt egentligen gått bra. Eftersom jag haft lite mycket att göra så finns det inte heller några direkt nya funktioner.

iclogin1.0.exe (113 KB) - programmet direkt
iclogin1.0.zip (34 KB) - programmet zippat

Version 0.6 (2000-12-01) Den nya versionen fixar några buggar. Bland annat url-kodades inte användarnamn och lösenord så de som haft konstiga tecken (t.ex. % och &) i sitt lösenord har haft problem.
Den stora nyheten är dock att IC Login nu kan sparka till DHCP-servern genom att göra en release IP-address följt av en renew IP-address. Det brukar ofta hjälpa för mig personligen när nätet krånglar extra mycket. Till slut så är också minnesanvändandet hårt nedskuret. Hos mig är Memory Usage långt under 1 MB numera.
Version 0.5.1 (2000-10-21) Det fanns en stor bugg i 0.5.0 som gjorde programmet i stort sett oanvändbart. Fixat nu.

iclogin0.5.1.exe (108 KB) - programmet direkt
iclogin0.5.1.zip (30 KB) - programmet zippat

Version 0.5.0 (2000-10-20) Nu kan programmet gå som service om man använder Windows NT eller Windows 2000. Det är fortfarande på experimentstadiet men det verkar fungera.
Grafiken är uppsnyggad. Tack Laila Skott!
Det IP-nummer man har visas i titelraden på programmet.
Delvis omprioriterat så IC Login är nu större på disk, men mindre i minnet.
Fungerar på äldre windows-ar som inte har en modern mfc42.dll.
Nu kan man logga ut även om man har det nya inloggningssystemet.
Utökat stöd för nya inloggningen. Berätta hur det fungerar.
Animering i programmet så att man ser att det arbetar.

iclogin0.6.exe (108 KB) - programmet direkt
iclogin0.6.zip (32 KB) - programmet zippat

Version 0.4.1 (2000-10-15) Små ändringar. Större möjligheter att logga vad som händer genom att ställa in lognivå i registret (Ny registernyckel LogLevel, se ovan). IC Login är också lite bättre på att känna igen misslyckade inloggningar än tidigare.
Fixat en bugg som gjorde att det tog orimligt lång tid efter en misslyckad inloggning tills programmet försökte igen. Vi pratar minuter här! :-)
Fixat en bugg som gjorde att programmet fortsatte försöka koppla upp var (ca) 10 minut efter att man loggat ut manuellt.

iclogin0.4.1.exe (25 KB) - programmet direkt

Version 0.4.0 (2000-10-14) Första offentliga versionen.

iclogin0.4.0.exe (51 KB) - programmet direkt



SourceForge Logo